Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kabeljauw met walnoten en kaas

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Pocheer 600 gr kabeljauwfilet zoals hieronder beschreven.
Leg de vis in een met boter ingesmeerde vuurvaste schaal en
giet er 1 dl
ingekookte court-bouillon over.
Verdeel hierover 100 gr walnoten en strooi er 100 gr geraspte
oude kaas op.
Verdeel enkele klontjes boter over de bovenkant.
Laat de kaas in ± 10 minuten smelten in een
voorverwarmde oven van 200°C.

Bereiden

Vis pocheren
Pocheren is het gaar laten worden in vocht dat net niet kookt.
Deze methode voorkomt dat de vis uit elkaar valt.
Breng 1/2 liter water met een glas droge witte wijn, 1 ui in
ringen, 2 worteltjes in plakjes, 1 schijf citroen, 3 takjes
peterselie, een snuifje
tijm, 1/2 laurierblad, zout en een paar pimentkorrels aan de
kook. Laat dit op een heel laag vuur een half uur trekken (=
de court-bouillon).
Breng de court-bouillon tegen het kookpunt aan, maar laat hem
vooral niet
koken.
Leg de vis hierin en zorg dat die ruim door het vocht is
bedekt. Laat de vis in ± 15 minuten gaar worden. Haal
de vis dan met een schuimspaan uit het vocht.
De gezeefde en tot de helft ingekookte court-bouillon is een
uitstekende
basis voor vissaus of vissoep.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Paprika-courgette schotel met vis
Tongschar Newburg
Gegratineerde mosselen 2
Gemarineerde haring
Vispakketje

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes